Önnek mit jelent az Opera?
Ossza meg velünk, és nyerjen bérletet a 2016/17-es évadra!

És Önnek mit jelent az Opera? Írja le, küldje el a 'Mehet' gombra kattintva, és nyerjen páros bérletet az Operaházba!

Amennyiben szeretne Ön is beküldeni pályamunkát, vagy szavazna valamelyik beküldöttre, kérjük jelentkezzen be, illetve ha még sosem lépett be oldalunkra, akkor regisztráljon!

BejelentkezemRegisztrálok

Szavazzon kedvencére! A legtöbb szavazatot elért üzenet beküldőjét az Erkel Színházba érvényes páros bérlettel jutalmazzuk!

Kollár Csaba
Talán még belefér a határidőbe, ....nagy szavak nélkül...
1-1 előadás legalább 100 lelkes ember együttes munkája. Még a rivaldafényben levőkben is ott az alázat a szerzők által papírra vetett művek át és továbbadásáért. Míg egy színésznek 5-6 alkalom KELL az kellő átéléshez, az operában, balettben van Aki 2 előadásért tanul be főszerepet, hegedű szólamot és egy darab legtöbbször CSAK 6X van színen. Van a világon máshol ilyen idény repertoár? Kivételesen el vagyunk kényeztetne Budapesten! A legkevesebb, hogy kellő tapssal és lelkesedéssel háláljuk meg estéről estére. Köszönet a csapatmunkáért!
Szavazatok: 0
Orosz Mária
Tizenegynéhány évvel ezelőttig magabiztosan állítottam, hogy az operával és a heavy metallal sosem fogok tudni megbarátkozni. Aztán egyszer csak elkezdtem járni az Operába, de azóta sem tudom, hogy miért - talán egy kóbor jótündér álmomban az orromra koppintott. Csak azt tudom, hogy a varázslat azóta is tart, hogy libabőrös gyönyörűség, amikor a nézőtéren ülve látom, ahogy végre sötét lesz, majd felcsendül a nyitány és meghallom az első hangokat, és a zene magával ragad. Ezek a percek életem legszebb percei közé gyűlnek. Nekem ezt jelenti az opera. Nekem ezt jelenti az Opera.
Szavazatok: 0
dr. Szabó András
Eddig arról írtam, mennyi örömet szerzett nekem az opera, az Operaház. Most zárásul megemlékezem arról, hogy néha csalódást okoz. Mint amikor (még fiatalon) hetekig vártam, hogy Raina Kabaivanska hangját élőben halljam, de a művésznő két nappal a fellépése előtt lemondta pesti szereplését. Vagy amikor Ruggiero Raimondi kedvéért jöttem el a Tosca előadásra, és az derült ki, hogy a korábbi évtizedek egyik hősének hangja idős korára nagyon megkopott, meg sem közelíti azt a minőséget, amit korábbi filmjeiből vagy lemezeiről ismertem, és újra vártam. Ez csak két eset, de volt több száz pompás este.
Szavazatok: 0
Jónai Balázs
Nekem az Opera azt jelenti, hogy kiléphetek a valóságból. Nem egyszer segített egy jó opera, vagy balett átlendülni egy depressziós időszakon. Az élményhez az Opera csodálatos épülete is hozzátesz, szinte egy mesében érzi magát az ember. Az Opera a legjobb hely, ha élményre vágyik az ember.
Szavazatok: 0
Torda Sztella
Hogy is kezdődött nálam az opera-szerelem? Nemrég részt vettem egy országos operavetélkedőn (amit meg is nyertünk).Ennek és első operaélményem hatására fogalmazódott meg bennem,hogy számomra az Opera az időtlenséget jelenti. Ám nem állt meg az idő,épp elllenkezőleg. Mindig tud valami újat mutatni, meglepni valamivel. De még vannak olyan részletek, amik felfedezésre várnak. Például a falak. Milyen sok előadást érhettek már meg, mennyi zenét őriznek, milyen szerencsések?! Nekik minden nap ünnep. Számomra is ünnepek azon napok, amikor én is részese lehetek annak a csodának,amit Operának hívnak.
Szavazatok: 16